Ambasadorke prirodne kozmetike


Ambasadorke prirodne kozmetike

 

Danas vam predstavljamo žene koje su prelepe, super uspešne i pomalo drugačije od ostalih poznatih ličnosti. Kao ambasadorke prirodne kozmetike, one promovišu lokalne proizvođače, izbegavaju proizvode koji su testirani na životinjama, reklamiraju proizvođače koji recikliraju, ili su društveno svesni i ulažu u dobrotvorne organizacije koje čuvaju prirodu i društveno ugrožene.

 

Ema Votson

 

Kada se snimao Diznijev rimejk “Lepotice i zveri” u kojem je Ema Votson glumila princezu Belu, od urednika fotografije je traženo da ne uklanja njene pegice sa obraza i nosa.

Ema je želela da devojčice sa pegicama ukapiraju da i princeze imaju pegice, i da to nije nešto čega treba da se stide.

 

Image of Emma Watson

 

Ema insistira na prirodnosti, i edukaciji žena o proizvodima i odeći koju koriste, ali je svesna da se pred nas nekada postavljaju nemogući zahtevi. Zato, iako uvek propagira prirodne preparate i kozmetiku koju proizvode brendovi koji ne zagađuju planetu i ne maltretiraju zaposlene, ona razume da nemaju svi pristup tom tipu nege i sama kaže da nekada nema vremena da se time bavi.

 

U intervjuima često govori o filozofiji 80/20 po kojoj je 80% njene makeup rutine bazirano na proizvodima koji su prirodni i etički, dok sebi ipak dozvoljava da nešto koristi i od brendova koji još uvek ne zadovoljavaju najviše standarde proizvodnje i odgovornosti prema prirodi.

 

Njen glavni savet za pronalazak savršene prirodne kozmetike je search dugme na Instagramu, pomoću kojeg ona u pauzama snimanja pronalazi nove brendove.

 

Nadamo se da ćemo se uskoro naći u njenim pretragama i imati mogućnost da joj poklonimo naš uljani serum za suvu kožu, jer je Emina koža lica suva a ona voli prirodni sjaj. Zato, ako imate suvu kožu, počnite da pratite Emu na Instagramu, sigurni smo da ćete osim o kozmetici, od ove divne mlade žene naučiti jako puno korisnih informacija.

 

 

 

 

Gvinet Paltrou

Žena čiji je stil do krajnjih granica kopirao Bred Pit kada se zabavljao sa njom, inspiracija benda Coldplay i urednica najjačeg lifestyle wellness brenda The Goop jedna je od glavnih amabasadorki prirodne kozmetike na celom svetu.

 

Slika Gvinet Paltrou

 

Baš kao i Ema, i Gvinet je ponosna na svoje pegice, ali voli da istakne da nije ponosna na činjenicu da je radila botoks. Kaže da se osećala jako čudno i veštački (čak je poredila sebe sa Džoan Rivers sa E! kanala) i da to nikada ne bi ponovila, iako je fan svih mogućih intervencija koje mogu da njenoj koži daju mladalački izgled. Kada priča o svojoj nezi lica, ona napominje da kožu umiva samo vodom (dok se tušira), i da obožava da koristi kvalitetne kreme za telo koje ne sadrže emulgatore, baš kao što je naše mleko za telo od geranijuma i maka.

 

Na svom sajtu The Goop, Gvinet piše između ostalog o proizvodima koji su rađeni bez parabena, i silikona, i često napominje koliko je teže napraviti dobar proizvod od prirodnih sajstojaka, ali da kada se desi da proizvod zadovolji sve kriterijume njenog tima tehnologa i nje same, započinje pravo malo slavlje.

 

Gvinet, hvala ti za sve što radiš za nas koji verujemo u kvalitetne sastojke.

 

Šajlin Vudli

Simpatična Šajlin iz hit serijala “Big Little Lies”, je strastvena aktivistkinja koja je osnovala nevladinu organizaciju “All it Takes“ , a od nedavno je i ambasadorka Green Peace-a i dok čitate ovo ona radi na zaštiti okeana od plastike.

 

 Šajlin na crveni tepih dolazi u vintidž haljinama i ne propušta priliku da naglasi loš uticaj koji ljudi imaju na planetu zemlju kada uludo troše njene resurse.

 

Slika Sajlin Vudli

 

Što se tiče nege lice i tela, Šajlin je malo čudnija od Eme i Gvinet. U intervjuima često govori o žvakanju gline i njenom detoks efektu na telo, kao i da smatra da je za njene reproduktivne organe najbolje sunčanje, odnosno vitamin D.

 

Kada je u pitanju nega lica, ona je za razliku od Eme u potpunosti prešla na “zelenu kozmetiku” koja ne sadrži veštačke boje, mirise, silikone i parabene. U toku meseca, ona menja proizvode za lice, jer smatra da joj se koža drugačije ponaša u odnosu na to u kom delu ciklusa je njeno telo. Ono što ostaje konstanta u njenoj nezi, je upotreba čistih prirodnih proizvoda kao što su sirovi kakao maslac i eterična ulja.

 

Nadamo se da su vas ove prelepe, pametne žene inspirisale da istražite opcije kada je u pitanju prirodna kozmetika. Jer kako kaže Gvinet, džaba jedem zdravu hranu i treniram kao zver kada na kraju dana namažem svoje telo toksinima sa kratkotrajnim efektom.

 

Tekst: Angelina Popović sa bloga Svilene Bube